Bekväm, billig och bra badrumsrenovering

En badrumsrenovering kan lätt bli komplicerat och dyrt. Det finns dock många saker som du kan göra för att komma undan lite smidigare och billigare. Det behöver inte betyda en sämre renovering utan en som snarare är bättre för både plånbok och miljö.

Fynda second hand på loppis

Oavsett om det handlar om kläder eller möbler så är second hand ett bra sätt att värna om både miljö och sin ekonomi. Det är dessutom ett perfekt knep att ta till i sin badrumsrenovering för att skapa ett badrum som är unikt och personligt.

Det finns vackra gamla möbler att hitta på loppis som gör sig bra även i ett badrum. Till exempel ett gammalt skåp som kan fungera som en kommod. En träpall, krokar i mässing eller varför inte slå till på en vacker taklampa? Tänk på att skydda möbler i trä från eventuellt vatten på golvet och från duschens vattenstänk. Möblerna håller längre och din badrumsrenovering likaså.

Köp begagnat på nätet

Är det en specifik möbel eller inredningsdetalj som du har hittat i en affär? Varför inte kika in på alla sidor på nätet som säljer begagnade inredningsprylar? Där kanske du hittar precis det du letar efter till ett bättre pris. Bra ur ett hållbarhetsperspektiv och bättre för budgeten som finns för din badrumsrenovering. Det finns massor att fynda både på loppis och på nätet som sätter en personlig prägel på ditt badrum som dessutom är billigare än att köpa nytt.

Våga lek med färg

Att sätta färg på tillvaron är lätt gjort med en kulör på en eller flera av väggarna i badrummet. Det är både snyggt, inbjudande och helt rätt i tiden. Att måla om är en enkel form av renovering som inte behöver äta upp hela budgeten och som de flesta själva vågar sig på att göra. Tänk på att välja en färg som är anpassad för våtrum.

En badrumsrenovering behöver inte betyda att allt gammalt måste bort. Varför inte ge nytt liv till gamla saker du har hemma genom att måla om dem? Ny färg passar inte bara på väggarna. En lampa, bänk eller hylla som annars gått till återbruket kan få en helt ny look med rätt färg och omsorg.

Ta in flera offerter

Be om offerter från flera olika hantverkare! Detta är något av de enklaste sakerna alla kan göra för att renoveringen ska bli så bekväm och billig som möjligt. Det kan verka tjatigt men det är en viktig sak som inte bör glömmas oavsett om det handlar om en badrumsrenovering eller någon annan form av renovering i hemmet. Att anlita en professionell hantverkare är dyrare än att göra jobbet själv men de flesta har inte all kunskap som krävs för att lyckas göra ett ordentligt jobb. Därför bör den kostnaden prioriteras då det finns många riktlinjer och regler att förhålla sig till i just våtrum.

Vill du anlita en professionell hantverkare i din badrumsrenovering och fortfarande hålla kostnaderna nere? Varför inte ta hjälp av de andra punkterna på listan för att lyckas med en bekväm, billig och mer miljövänlig renovering.